Lai atbalstītu un iedrošinātu jaunos uzņēmējus informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA „Ozols Grupa” un Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) 25. martā organizēja bezmaksas semināru jaunajiem uzņēmējiem „Biznesa vadība start-up uzņēmumos”. Pasākuma mērķis bija informēt jaunos uzņēmējus par informācijas tehnoloģiju pielietošanu darba procesā un biznesa vadībā, kā arī iedvesmot apmeklētājus uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Par semināru bija plaša interese un tika aizpildītas visas 60 pieejamās vietas. Šo pasākumu apmeklēja gan dažādu uzņēmumu pārstāvji – gan projektu vadītāji, pārdošanas un mārketinga speciālisti, uzņēmumu vadītāji, gan studenti, jaunieši un cilvēki, kas plāno uzsākt uzņēmējdarbību. Viena no semināra lektorēm, SIA „Hebe” valdes locekle Inga Blumberga, atklājot semināru, uzsvēra: ”Start-up uzņēmumam nevajag kautrēties lūgt citiem uzņēmējiem padomu! Katram Latvijas start-upam nav jākāpj uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem!”. SIA „Audits Bizness Konsultācijas” valdes priekšsēdētāja Līvija Stukovenko stāstīja par uzņēmējdarbības formām un semināra apmeklētājs, biedrības “Baltic Alliance for Innovation” valdes priekšsēdētājs Aivars Lasmanis atzina: „Jūs sakārtojāt manas domas!”.

SIA „World Technology Frontier” UX dizaineris Pēteris Jurčenko savā prezentācijā par mājas lapu dizainu atklāja, ka veiksmīgas mājas lapas atslēga ir tās veidošana lietotājam nevis sava prieka pēc. Tāpēc ir svarīgi šī procesa sākumā apzināt savu mērķauditoriju, tās vajadzības un intereses. Par mērķauditorijas noteikšanu un piemērotāko komunikācijas kanālu izvēli runāja arī SIA „Ozols Grupa” sabiedrisko attiecību speciāliste Juta Liflande, kas rādīja arī „Ozols Grupā” veidotos video rullīšus un apmeklētājus mudināja izmantot mazāk drukātā teksta, bet vairāk video, jo tas ir nākotnes informācijas pasniegšanas veids.

SIA „Odo” direktors Valdis Vītoliņš centās pārliecināt auditoriju par Linux operētājsistēmas priekšrocībām. Semināra apmeklētāji saņēma arī Ubuntu diskus sava start-up uzņēmuma vajadzībām. SIA „Ozols Grupa” pārstāvji, valdes priekšsēdētājs Arnis Putniņš un pārdošanas projektu vadītājs Pēteris Lukss, stāstīja par savu pieredzi darbā ar dažādiem biznesa un personiskās informācijas automatizācijas rīkiem.

Klātesošie aktīvi iesaistījās diskusijās gan semināra laikā, gan pēc tā. Semināra atziņa: bizness ir nemitīgi jāattīsta, ir jābūt kustībai, pat, ja tā ir neliela, kā arī nevajag kautrēties lūgt padomu pieredzējušiem uzņēmējiem!

Semināra foto galerija, video un prezentāciju saturs apskatāmi www.ozols.lv un www.lata.org.lv.

 Papildu informācija:

Juta Liflande, sabiedrisko attiecību speciāliste

SIA „Ozols Grupa”, tālr.: +371 67289211,

e-pasts: juta.liflande@ozols.lv, www.ozols.lv

Share →

One Response to Atskats uz semināru “Biznesa vadība start-up uzņēmumos”

  1. Labi ka pastāv tādi semināri. Arī interese ir diezgan plaša. Paldies organizatoriem!

Atbildēt