Digitālās nedēļas aktivitātes Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā un tās filiālēs

Digitālās nedēļas aktivitātes Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā un tās filiālēs

  • 14. aprīlis, 2023. gads
  • 0 comments

Rēzeknes Centrālā bibliotēka un tās filiāles (Rēzeknes 2. bibliotēka un Rēzeknes Bērnu bibliotēka) visas nedēļas garumā, no 24. līdz 28. aprīlim, aicina piedalīties Digitālās nedēļas pasākumos dažādām mērķauditorijām.

  1. aprīlī plkst. 10.00 un plkst. 12.00 Rēzeknes Bērnu bibliotēkā, Dārzu ielā 37, sākumskolas vecuma bērni tiek aicināti piedalīties medijpratības un drošāka interneta nodarbībā “Diena, kad ome (ne)salauza internetu”. Medijpratība un drošība internetā ir aktuāla tēma jebkurā vecumā. 1.–4.kl. skolēni tiek aicināti atraktīvā veidā iepazīt svarīgākos noteikumus, kas jāievēro, lietojot internetu. Nodarbībām var pieteikties, zvanot 64623069 vai rakstot uz e-pasta adresi rezbb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī plkst. 13.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81, notiks bibliotekārā stunda Rēzeknes skolu jauniešiem “Digitālā nedēļa bibliotēkā”. Bibliotekārajā stundā skolu jauniešiem tiks pastāstīts par bibliotēkas e-katalogu un bibliotēkas lasītājiem piedāvātajām datubāzēm. Skolēni varēs uzzināt par Letonika.lv, Britannica, EBSCO e-grāmatu datu bāzes un 3td e-grāmatu bibliotēkas izmantošanas iespējām. Nodarbībām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā var pieteikties, zvanot 64622061 vai rakstot uz e-pasta adresi rezcb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī visas dienas garumā Rēzeknes 2. bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 166, būs informācijas diena “Lasi digitāli!”. Bibliotēka apmeklētājiem piedāvās individuālas konsultācijas par bibliotēkā pieejamājām datubāzēm, kurās var lasīt e-grāmatas, periodiku, kā arī meklēt  interesantu, izglītojošu un aktuālu  informāciju par visdažādākajām  tēmām.
  1. aprīlī plkst. 11.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81, notiks lekcija par medijpratības jautājumiem “Medijpratības knifi – noderīgi ikvienam”. Kā saprast, vai ziņai var ticēt? Kur meklēt drošticamu informāciju? Cilvēka domāšana, smadzeņu reakcijas, emocijas, pārliecības un ziņas – kādas ir to attiecības? Kur un kā trenēt kritisko domāšanu? Uz šiem un citiem svarīgiem jautājumiem meklēsim atbildes pasākumā. Nodarbībām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā var pieteikties, zvanot 64622061 vai rakstot uz e-pasta adresi rezcb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī plkst. 13.00 Rēzeknes Bērnu bibliotēkā, Dārzu ielā 37, sākumskolas vecuma bērni tiek aicināti piedalīties medijpratības un drošāka interneta nodarbībā “Diena, kad ome (ne)salauza internetu”. Medijpratība un drošība internetā ir aktuāla tēma jebkurā vecumā. 1.–4.kl. skolēni tiek aicināti atraktīvā veidā iepazīt svarīgākos noteikumus, kas jāievēro, lietojot internetu. Nodarbībai var pieteikties, zvanot 64623069 vai rakstot uz e-pasta adresi rezbb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī plkst. 14.30 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81, notiks bibliotekārā stunda Rēzeknes skolu jauniešiem “Digitālā nedēļa bibliotēkā”. Bibliotekārajā stundā skolu jauniešiem tiks pastāstīts par bibliotēkas e-katalogu un bibliotēkas lasītājiem piedāvātajām datubāzēm. Skolēni varēs uzzināt par Letonika.lv, Britannica, EBSCO e-grāmatu datu bāzes un 3td e-grāmatu bibliotēkas izmantošanas iespējām. Nodarbībām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā var pieteikties, zvanot 64622061 vai rakstot uz e-pasta adresi rezcb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī plkst. 11.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81, notiks izzinoša nodarbība jauniešiem “E-kataloga izmantošana autorizējoties. E-grāmatu lasīšana”. Skolu jauniešiem tiks pastāstīts par bibliotēkas tīmekļa vietni, e-katalogu, e-grāmatu lasīšanas iespējām, autorizējoties 3td E-grāmatu bibliotēkā, Letonika.lv un EBSCO datubāzēs. Nodarbībām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā var pieteikties, zvanot 64622061 vai rakstot uz e-pasta adresi rezcb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī plkst. 10.00 Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā, Atbrīvošanas alejā 81, notiks izzinoša nodarbība jauniešiem “LNB digitālās kolekcijas”. Nodarbības laikā jaunieši iepazīsies ar Periodikas kolekcijas (Periodika.lv) un Grāmatu kolekcijas (Gramatas.lndb.lv) saturu, LNDB vienoto meklētāju, kurš veic digitālu kultūrvēsturisku objektu meklēšanu – meklē grāmatas un e-izdevumus, periodiskos izdevumus, attēlus, fotogrāfijas, kartes, sīkiespiedumus, rokrakstus, nošu izdevumus un skaņu ierakstus, kā arī LNB kataloga ierakstu meklēšanu. Nodarbībām Rēzeknes Centrālajā bibliotēkā var pieteikties, zvanot 64622061 vai rakstot uz e-pasta adresi rezcb@rezeknesbiblioteka.lv.
  1. aprīlī plkst. 10.00 un plkst. 12.00 Rēzeknes Bērnu bibliotēkā, Dārzu ielā 37, sākumskolas vecuma bērni tiek aicināti piedalīties medijpratības un drošāka interneta nodarbībā “Diena, kad ome (ne)salauza internetu”. Medijpratība un drošība internetā ir aktuāla tēma jebkurā vecumā. 1.–4.kl. skolēni tiek aicināti atraktīvā veidā iepazīt svarīgākos noteikumus, kas jāievēro, lietojot internetu. Nodarbībām var pieteikties, zvanot 64623069 vai rakstot uz e-pasta adresi rezbb@rezeknesbiblioteka.lv.

No 24. līdz 28. aprīlim Rēzeknes Bērnu bibliotēkā, Dārzu ielā 37, iepriekš vienojoties par konkrētu laiku, var pieteikties uz informatīvo nodarbību 5.–9. klašu skolēniem “Digitāls – tas ir stilīgi!” par bibliotēkā pieejamajām datubāzēm un e-katalogu. Bibliotēkas reģistrētajiem lietotājiem pieejamās datu bāzes – Letonika.lv, Britannica, EBSCO e-grāmatu bibliotēka, kā arī digitālā 3-td e-grāmatu bibliotēka ir lieliski resursi gan zināšanu papildināšanai, gan arī brīvā laika pavadīšanai. Lai iegūtu autorizācijas datus, uzzinātu vairāk par datubāzēm, pieteiktu nodarbību, sazinieties ar bibliotēku, zvanot 64623069 vai rakstot uz e-pasta adresi rezbb@rezeknesbiblioteka.lv.

#eprasmes23 #ADWeeks2023 #EuropeanYearOfSkills

Digitālās tehnoloģijas/specializācija:
Digitālās prasmes
Digitālo prasmju līmenis:
Pamata
Vidējs
Ģeogrāfiskais tvērums - valsts:
Latvija
Iniciatīvas veids:
Vietējā iniciatīva