Digitālo prasmju rādītāji ES dalībvalstīs – Eurostat 2021

Digitālo prasmju rādītāji ES dalībvalstīs – Eurostat 2021

  • 28. maijs, 2022. gads
  • 0 comments

Saskaņā ar Eurostat datiem, 2021. gadā no visiem ES iedzīvotājiem vecumā no 16 līdz 74 gadiem digitālās pamatprasmes ir tikai nedaudz vairāk kā pusei (54%). Tas nozīmē, ka viņi zina, kā veikt vismaz vienu no darbībām, kas saistītas ar katru no šīm piecām jomām: informācijas un datu lietpratība, komunikācija un sadarbība, digitālā satura veidošana, drošība un problēmu risināšana.

Eiropas Savienība ar Eurostat aptaujām visās 27 dalībvalstīs vērtējusi tādas digitālās pamatprasmes kā tiešsaistes ziņu lasīšanu, tūlītēju ziņojumu nosūtīšanu, teksta apstrādes programmatūras izmantošanu vai personas datu pārvaldību un citas. Saskaņā ar datiem, 2021. gadā visaugstākie rādītāji bija Nīderlandē (79%), Somijā (79%) un Īrijā (70%), savukārt zemākie rādītāji bija Rumānijai (28%), Bulgārijai (31%) un Polijai (43%). Pasaules ekonomikas foruma iniciatīvas “EDISON Alliance” mērķis ir atbalstīt 1 miljardu iedzīvotāju visā pasaulē, pilnveidojot viņiem nepieciešamās digitālās prasmes.

Eurostat norāda, ka digitālās prasmes ir galvenais rādītājs Eiropas Digitālās desmitgades mērķu sasniegšanai. Digitālie mērķi ietver, ka līdz 2030. gadam vismaz 80% iedzīvotāju ir apguvuši digitālās pamatprasmes.

Pasaules ekonomikas foruma ziņojums ir pieejams ŠEIT.

#digitalskillsEU #Home4DigitalSkills

Digitālo prasmju līmenis:
Pamata
Vidējs
Augsts
Eksperta
Digitālās tehnoloģijas/specializācija:
Digitālās prasmes
Ģeogrāfiskais tvērums - valsts:
Eiropas savienība
Iniciatīvas veids:
ES institucionālā iniciatīva