Latvijā pasniegtas WOMEN4IT gada balvas

Latvijā pasniegtas WOMEN4IT gada balvas

  • 8. decembris, 2022. gads
  • 0 comments

Šī gada 7. decembrī Latvijas Informācijas un Komunikācijas Tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) ikgadējā konferencē “Digital Essentials 2023” jau piecpadsmito reizi tika pasniegta informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares gada balva – “Platīna pele. Konference klātienē pulcēja vairāk kā 100 dalībniekus un tiešraidē sekoja vairāk kā 1000 skatītāju.

Pirmo reizi LIKTA sadarbībā ar biedrību Riga TechGirls un projektu Women4IT pasniedza balvu kategorijā – „Women for IT – Sieviešu iesaistes veicināšana digitālajos darbos un IT”, kurā starp trīs finālistiem – “If PC Insurance AS Latvijas filiāle”, SIA “Mitigate” un SIA “Accenture”, balvu ieguva SIA “Accenture” par aktīvu sieviešu piesaisti IKT nozarei un mācību programmas “She Goes Tech” organizēšanu.

Darba tirgū ir pieprasīti IT speciālisti, bez kuriem nav iedomājama digitālā transformācija. Nozarē viens no veidiem, kā palielināt speciālistu skaitu ir aktīvāka sieviešu piesaiste. Darbu nozarē ir grūti uzsākt bez priekšzināšanām, tāpēc liela loma ir mācībām. Programma “She goes tech” ir viena no pirmajām Latvijā, kas sievietēm sniedz iespēju iegūt nepieciešamās iemaņas turpmākām mācībām, lai vēlāk uzsāktu darba gaitas IT nozarē. 

“Platīna peles” kategorijas „Women for IT – Sieviešu iesaistes veicināšana digitālajos darbos un IT” mērķis ir izcelt organizācijas, kas veicina un atbalsta sieviešu īpatsvara un nozīmības pieaugumu IKT jomā. Balva šajā kategorijā tika izsludināta sadarbojoties ar Riga TechGirls, kas ir ikdienā veicina sieviešu iesaisti IT nozarē, organizējot mācības un dažādus atbalsta pasākumus sievietēm, kas vēlas uzsākt karjeru IT jomā, un projektu Women4IT, kas ir starptautiskas partnerības projekts, kurš tiek finansēts Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas fonda jauniešu nodarbinātības programmas ietvaros un kura mērķis ir veicināt jaunu sieviešu iesaisti IKT profesijās un digitālajos darbos.

Plašāka informācija par “Platīna peles” finālistiem pieejama šeit.

Balva „Women for IT – Sieviešu iesaistes veicināšana digitālajos darbos un IT” Latvijā tika pasniegta Projekta “WOMEN4IT” (Nr. 2017-1-094) ietvaros. Tas tiek finansēts Norvēģijas, Islandes un Lihtenšteinas fonda jauniešu nodarbinātības programmas ietvaros un kura mērķis ir veicināt jaunu sieviešu iesaisti IKT profesijās un digitālajos darbos.

#WOMEN4IT

Digitālās tehnoloģijas/specializācija:
Digitālās prasmes
Digitālo prasmju līmenis:
Pamata
Vidējs
Augsts
Eksperta
Ģeogrāfiskais tvērums - valsts:
Latvija
Iniciatīvas veids:
Nacionālā iniciatīva